ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА оприлюднила вимоги до роботи метро після пом'якшення карантину

Відстань між пасажирами має бути не менш ніж 1,5 метра, дезінфекція вагонів і станцій - кожні три години.

КМДА оприлюднила вимоги до роботи метро після пом'якшення карантину
Фото: Макс Требухов

Київська міська держадміністрація оприлюднила вимоги до роботи метро після пом'якшення карантину, які прописані в розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації №47.

Пасажирів можна допускати в транспорт тільки за наявності захисної маски. Кожні три години у вагонах повинні проводити дезінфекцію.

Також вагони повинні дезінфікувати під час заходу поїздів в електродепо і на пункти технічного обслуговування.

Крім того, дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, в приміщеннях станцій для пасажирів на платформах, у вестибюлях і приміщеннях станцій метрополітену (обов'язково - перед відкриттям станцій метро).

На вході в приміщення станцій у пасажирів повинні вимірювати температуру. З температурою тіла, вищою за 37,2, або з ознаками інфекційного захворювання в метро пускати не будуть.

У підземці також повинні забезпечити санітарну відстань не менш ніж 1,5 метра між пасажирами в чергах у каси і термінали самообслуговування, на платформах і у вестибюлях станцій.

У разі скупчення пасажирів - обмежувати кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) з метою дотримання санітарних відстаней.

У транспорті повинні інформувати пасажирів про встановлені протиепідемічні обмеження.

Водії, машиністи, кондуктори, контролери, інший персонал повинні забезпечити засобами індивідуального захисту. Крім того, повинні контролювати стан їхнього здоров'я. До роботи не повинні допускати осіб з ознаками респіраторного інфекційного захворювання та осіб, які потребують самоізоляції.

Нагадаємо, столична комісія з питань ТЕБ і НС дозволила відновити роботу наземного громадського транспорту в Києві з 12:00 23 травня, а метро - з 25 травня. Однак головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що остаточне рішення щодо метрополітену комісія повинна ухвалити в понеділок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram