ГоловнаСуспільствоЖиття

Чорнобильську зону відчуження відкривають для туристів

Для відвідувачів буде низка обмежень, які скасують після закінчення карантину.

Чорнобильську зону відчуження відкривають для туристів
Фото: Макс Требухов

Чорнобильську зону відчуження з 1 червня відкривають для відвідування, але з певними обмеженнями, які скасують після завершення карантину.

Про це повідомило у фейсбуці Держагентство з управління зоною відчуження.

Зазначають, що для відвідувачів зони відчуження ввели обов'язковий температурний контроль на пункті пропуску "Дитятки", також вимагатимуть наявності масок або респіраторів, рукавичок і антисептиків.

У зону відчуження не пускатимуть людей з температурою вище 37,2 градуса і симптомами респіраторних захворювань.

Щоб уникнути скупчення людей, створять фіксований графік руху - від моменту прибуття до завершення відвідування. Також будуть обмеження на відвідування певних об'єктів і за кількістю людей у групі.

Діятиме туристичний маршрут на один день: Залісся - Чорнобиль і Прип'ять - об'єкт "Чорнобиль-2" - Копачі - оглядовий майданчик ЧАЕС.

Нагадаємо, в липні минулого року президент Володимир Зеленський підписав указ про розвиток туризму в Чорнобильській зоні. На його думку, указ сприятиме перетворенню Зони на "науковий і туристичний магніт" без корупції і зайвих заборон.

У 2019-му встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС. За даними Держагентства з управління зоною, протягом восьми місяців зону відчуження відвідали майже 75 тисяч туристів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram