ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

До ослаблення карантину в Україні не готові чотири області

Кожна з них не відповідає тільки одному критерію з трьох.

До ослаблення карантину в Україні не готові чотири області
Фото: Макс Требухов

До ослаблення карантину та переходу до другого етапу пом'якшення не готові Донецька, Львівська, Рівненська та Чернівецька області. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Донецька область не робить необхідної кількості тестів на 100 000 населення. Замість необхідних 12 і вище їх роблять тільки 8,34. При цьому показник інцидентності в Донецькій області - 0,89 на 100 тис. населення, а завантаженість опорних лікарень - 2,20. Таким чином область не відповідає тільки одному критерію.

Львівська область поки що не може послабити карантин через велику кількість хворих (12,86 при 12 допустимих). Завантаженість лікарень становить 21,04% при 50% граничних. Кількість проведених тестів на 100 000 населення - 13,74.

У Рівненській області також перевищено показник захворюваності (26,46). Двом іншим критеріям область відповідає. Аналогічна ситуація і з Чернівецькою областю - на 100 000 населення 39,38 хворих, проте двом іншим критеріям вона відповідає.

Фото: moz.gov.ua

Нагадаємо, з 22 травня в Україні розпочався період адаптивного карантину, коли кожна область може послаблювати карантин самостійно. Кожен етап пом'якшення карантинних обмежень буде проходити за 10 днів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram