ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до жорсткого карантину

Обмеження можуть повернути, якщо число хворих буде збільшуватися, а завантаженість ліжок в лікарнях досягне 75%.

Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до жорсткого карантину
Виталий Кличко
Фото: Киевсовет

Якщо кількість хворих на коронавірус у Києві буде збільшуватися, міська влада може переглянути ослаблення карантину й повернутися до обмежень. Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Ми поступово послаблюємо обмеження. Спостерігаємо, як у цій ситуації буде поширюватися вірус. Головне – щоби послаблення не призвели до нової хвилі захворюваності. Якщо кількість хворих на коронавірус буде збільшуватися, у нас є алгоритм дій. Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до карантину", – зазначив мер.

За його словами, комісія з надзвичайних ситуацій міста прийняла рішення про умови, при яких столиця може зупиняти послаблення.

Це може статися, якщо: загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів складе більше ніж 24 інфікованих на 100 тис. населення; а також якщо завантаженість ліжок у медустановах, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком коронавірусу, буде більш як 75%.

"Уряд визначив показники, за якими можна вводити послаблення. Ми ж – розробили алгоритм, за яким, у разі погіршення епідеміологічної ситуації, місто буде вживати заходів і посилювати обмеження. Тому ще раз звертаюся до всіх: давайте разом не допустимо повернення в карантин! Дотримуймося правил безпеки – Не будемо нехтувати масками, соціальною дистанцією, будемо уважно ставитися до свого здоров'я! Це – нескладно й дуже необхідно", – підкреслив Кличко.

Нагадаємо, за минулу добу в Києві за добу підтвердили 54 нові випадки коронавірусу. Мер Кличко зазначив, що в столиці другий день спостерігається позитивна динаміка в співвідношенні тих, хто вилікувався і хто захворів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram