ГоловнаСуспільствоПодії

У Броварах сталася стрілянина, затримали 10 озброєних осіб (оновлено)

Конфлікт стався між угрупованнями, які "кришують" пасажирські перевезення в маршрутках.

Фото: twitter.com/AvakovArsen

У Броварах Київської області сталася стрілянина, правоохоронці затримали 10 озброєних осіб. Постраждали три людини - вони поранені з травматичної зброї.

За попередніми даними, конфлікт виник між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Київської області.

Інформація про стрілянину надійшла правоохоронцям близько 07:15 29 травня. Поліцейські затримали 10 осіб, їх доставили до Броварського відділення поліції.

"Затриманими виявилися "гості", які прибули з інших регіонів України. Проводять огляд місця події, встановлюють усіх учасників, обставини і причини інциденту", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "хуліганство". 

Фото: twitter.com/AvakovArsen

Голова МВС Арсен Аваков опублікував фото з місця затримання в Twitter. Він повідомив, що тривають масові затримання.

"Перестрілка вранці в Броварах - відгомін корупції визначення квот перевізників, залучення банд у боротьбі за маршрути перевезень. Будемо лікувати! 10 затриманих уже, масові затримання тривають. Виконавчі органи Києва й області зобов'язані - у вас ...прогнило", - написав він.

Фото: twitter.com/AvakovArsen

Заступник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook додав, що стрілянина сталася між угрупованнями, які "кришують" перевезення маршруток.

Затриманий
Фото: Facebook Антон Геращенко
Затриманий

"Кримінальні розбірки стали результатом непрозорого розподілу маршрутів між підприємницькими структурами з боку чиновників, що відповідають за цей напрям у Київській області", - повідомив Геращенко.

Затриманий
Фото: Facebook Антон Геращенко
Затриманий

Оновлення. Мер Броварів Ігор Сапожко вважає, що до конфлікту призвело небажання обласної влади прислухатися до думки міста.

"Усі міжміські маршрути затверджує Київська обласна державна адміністрація. Ми неодноразово зверталися до керівника області та начальника управління інфраструктури КОДА з офіційними листами і зверненнями з приводу затвердження нового експрес-маршруту з Торгмаша до станції метро "Лісова" через Окружну дорогу. Всі звернення були проігноровані. Замість цього обласна адміністрація створила і затвердила інший маршрут, який повністю дублює вже наявний. Тому вважаю, що через відсутність діалогу між місцевими органами влади та обласною адміністрацією ситуація загострювалася з кожним днем", - написав він у фейсбуці.

Фото: facebook/Ігор Сапожко

Фото: facebook/Ігор Сапожко

Фото: facebook/Ігор Сапожко

Фото: facebook/Ігор Сапожко

Фото: facebook/Ігор Сапожко

Оновлення 13:32. Поліція ввела спецоперацію в Київській області і розшукує п'ять машин, на яких могли втекти з місця події зловмисники. 

Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 26 травня, на Печерську в Києві невідомі влаштували стрілянину. 37-річного потерпілого з вогнепальним пораненням госпіталізували, зловмисники втекли.

Пізніше з'ясувалося, що замах було скоєно на громадянина Чорногорії, який перебував у міжнародному розшуку як один з лідерів картелю, що постачає наркотики в країни Європи. Нападників затримали в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram