ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ повідомила про підозру двом співробітникам російських спецслужб

Вони підбурювали українця збирати і передавати дані про ЗСУ.

СБУ повідомила про підозру двом співробітникам російських спецслужб
Фото: ovu.com.ua

СБУ оголосила підозри двом співробітникам ГУ Генштабу Збройних сил Росії і ФСБ за підбурювання українських громадян до вчинення державної зради.

У липні 2019 офіцер 3-го оперативного відділу 316 розвідцентру ГУ Генштабу підштовхував українця до держзради на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

"Російський розвідник діяв за попередньою змовою з колишнім співробітником Головного управління СБУ в АР Крим, який після анексії зрадив військову присягу і перейшов на службу до ФСБ Росії", - йдеться в повідомленні.

Спецслужби РФ планували отримати від українця допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, в тому числі шляхом збору та передачі відомостей військового характеру про Збройні сили України.

Нагадаємо, що СБУ і Офіс генпрокурора заочно повідомили про підозру начальнику оперативного відділу 74-го розвідцентру Головного управління Генштабу Росії. Йому закидають підбурювання до держзради колишнього співробітника Кабміну Станіслава Єжова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram