ГоловнаПраво

Суддя ВАКС заявила про погрози їй і членам сім'ї через судову справу

Погрозу надіслали в месенджер соцмережі Facebook у день винесення рішення.

Суддя ВАКС заявила про погрози їй і членам сім'ї через судову справу
Фото: facebook/Вищий антикорупційний суд

Суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка заявила про погрози їй і членам сім'ї, які вона вважає втручанням у її професійну діяльність.

Суддя пов'язує факти втручання зі здійсненням судового контролю досудового розслідування у кримінальному провадженні від 11 грудня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 (види співучасників), ч.5 ст. 191 (привласнення і розтрата майна). Про це йдеться в пресслужбі ВАКС.

"К. Широка інформує, що 17 квітня 2020 надійшло клопотання детектива НАБУ в зазначеному провадженні про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 20 квітня 2020 було відмовлено в задоволенні клопотання, оголошення повного тексту було призначено на 22 квітня", - повідомили в суді.

21 травня близько 16:20 суддя побачила повідомлення, відправлене їй у Facebook 20 квітня о 18:17 у день винесення постанови про відмову в задоволенні клопотання. Суддя зазначає, що в повідомленні користувач запитує: "Це ви судили..? Ви будете покарані і ваша сім'я. Утікайте".

Широка вважає, що так зазначена особа прямо погрожувала їй і членам її сім'ї, а також розцінює це як втручання в здійснення правосуддя. На її думку, ці дії мали на меті вплинути на її неупередженість і прийняття рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, що у квітні 2020 Велика палата Верховного Суду відклала розгляд справи про вклади Григорія і Ігоря Суркісів у ПриватБанку і законність процедури bail-in і заявила про тиск на суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram