ГоловнаПраво

Суд розгляне позов Нефьодова про відновлення на посаді глави Митниці

Ексглава ДМС також просить виплатити йому середню зарплату за час вимушених прогулів.

Суд розгляне позов Нефьодова про відновлення на посаді глави Митниці
Фото: Макс Требухов

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження і призначив на 1 липня підготовче засідання в справі за позовом ексголови Державної митної служби Максима Нефьодова, яке стосується його відновлення на посаді.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження уряду від 24 квітня, яким його звільнили, а також просить відновити його на посаді. Про це повідомили в пресслужбі ОАСК.

"Водночас позивач Максим Нефьодов просить ОАСК стягнути на його користь суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виходячи з розміру його середньодобової зарплати", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет Міністрів звільнив главу Митної служби Максима Нефьодова і главу Державної фіскальної служби Сергія Верланова.

До цього ексглава Мінфіну Уманський ініціював відставки Нефьодова і Верланова у зв'язку з можливою корупцією у відомстві, зокрема, за його словами, зі "скрутками" ПДВ, від яких бюджет щомісячно недоотримує 5 млрд гривень.

20 травня президент Володимир Зеленський висловив підтримку колишньому голові Державної митної служби Максиму Нефьодову. При цьому він вважає його звільнення цілком виправданим.

Президент розповів, що пропонував Нефьодова створити на митниці воєнізовані загони для боротьби з контрабандою, але він відмовився. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram