ГоловнаПраво

Печерський суд Києва вивів зі "справи бронежилетів" слідчого ДБР і прокурора

Рішення суду може затягнути передавання справи до суду.

Печерський районний суд Києва відвів слідчого Державного бюро розслідувань Дмитра Алексенка та прокурора Миколу Середу від здійснення досудового розслідування у справі про закупівлю бронежилетів Міністерством оборони.

Відповідне рішення, про яке стало відомо LB.ua, ухвалила слідча суддя Олена Бусик 15 травня.

Суддя задовольнила клопотання адвоката одного з підозрюваних - Юрія Євтушенка, заступника директора та засновника ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Темп-3000", яке постачало бронежилети.

"Зобов'язати керівника органу досудового розслідування у разі необхідності призначити іншого слідчого і прокурора у кримінальному провадженні. Постанова оскарженню не підлягає", - йдеться у рішенні.

У коментарі LB.ua прокурор Микола Середа сказав, що рішення суду не вплине на доказову базу у справі: "Докази, які збиралися до 15 травня, не можуть бути визнані неприпустимими".

"Є запитання до постанови (суду - LB.ua), тому що написано: відвести слідчого і прокурора від досудового розслідування, але прокурор не здійснює досудове розслідування, а процесуальне керівництво..." - зазначив Середа.

Водночас, за його словами, рішення може вплинути на термін закінчення досудового розслідування і передавання справи до суду.

"Я єдиний (з групи прокурорів у справі - LB.ua), що володіє повним обсягом матеріалів у цьому кримінальному провадженні. Іншому прокурору потрібно вивчити всі матеріали. З огляду на великий обсяг, це може затягнуться. Тобто адвокати затягнули час", - сказав він. Всього в групі шестеро прокурорів.

"Такий цікавий збіг, що саме зараз ця скарга була подана, коли до завершення справи було зовсім небагато. Це тільки наводить на думки про корупційні зв'язки і непорядність виробника "Темп-3000", - сказав Середа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram