ГоловнаПраво

У двох підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів закінчився термін запобіжного заходу

5 травня закінчується термін досудового розслідування справи.

У двох підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів закінчився термін запобіжного заходу
Фото: Макс Левин

У двох підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів Міністерством оборони – начальника відділу розробки речового майна Василя Саковця і начальника управління контролю якості Михайла Каморянського - закінчився запобіжний захід. Про це LB.ua повідомив їхній адвокат Георгій Тігішвілі.

За словами адвоката, термін дії запобіжного заходу Каморянського і Саковця у вигляді нічного арешту закінчився 21 квітня. І прокуратура не клопотала в суд для його продовження.

"Нових доказів у справі немає. Ні Каморянського, ні Саковця не допитували з моменту обрання їм запобіжного заходу", - зазначив він.

Адвокат також нагадав, що 5 травня закінчується термін досудового розслідування.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятьом топчиновникам Міноборони в закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар".

Трьох чиновників Міноборони заарештували з можливістю вийти під заставу в 76 млн гривень. Це начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Дмитро Марченко, його перший заступник Сергій Почтаренко і начальник управління контролю якості Михайло Каморянський.

Ще двом суд обрав домашній арешт. Це заступниця начальника Марченка Ольга Капінус і начальник відділу розробки речового майна Василь Саковець. 26 листопада Державне бюро розслідувань вручило підозру власнику компанії, яка виробляла бронежилети, за фактом закупівлі яких заарештовані чиновники Міноборони.

Їм закидають ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу (бездіяльність військової влади за попередньою змовою групи осіб) - закупівля неякісних бронежилетів за завищеною ціною. Марченко, Капінус і Євтушенко - ще і ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

11 грудня Київський апеляційний суд відпустив під цілодобовий домашній арешт Сергія Почтаренка. А 12 грудня - Михайла Каморянського. Пізніше з СІЗО вийшов і Марченко. За нього внесли заставу.

2 січня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для Каморянського, Почтаренка і Саковця.

На початку лютого Каморянському суд пом'якшив запобіжний захід з цілодобового арешту на нічний, а Саковцю обрав той самий запобіжний захід - також нічний арешт. Після цього суд ще раз продовжував запобіжний захід до 21 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram