ГоловнаПраво

Рябошапка хоче передати "справу бронежилетів" НАБУ

Венедіктова звернулася до Рябошапки.      

Генпрокурор Руслан Рябошапка видав постанову про передачу справи про закупівлю бронежилетів Національному антикорупційному бюро. Про це йдеться в листі директора Держбюро розслідувань Ірини Венедіктової до генпрокурора, опублікованому нею у Facebook. 

Фото: с фейсбука Ирина Венедиктовой

У листі від 27 лютого йдеться про те, що Держбюро розслідувань отримало копію постанови від 21 лютого про доручення розслідування цієї справи НАБУ.

Водночас Венедіктова зазначила, що кримінальне провадження слід перекваліфікувати: з ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки) на ч.4 ст 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу.

"Розслідування зазначених злочинів належить до підслідності ДБР. У зв'язку з цим, прошу розглянути питання про зміну кваліфікації кримінального правопорушення... та визначити орган досудового розслідування Територіальне управління ДБР в місті Києві або Центральний апарат ДБР", - ідеться в листі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram