ГоловнаПраво

Справа судді Дніпровського суду, який незаконно заарештував активістів Майдану, пішла до суду

19 лютого 2014 року суддя виніс три завідомо неправосудних рішення.

Справа судді Дніпровського суду, який незаконно заарештував активістів Майдану, пішла до суду
Фото: LB.ua

Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт стосовно екссудді Дніпровського районного суду столиці, причетного до незаконних арештів активістів Майдану в 2014 році.

Про це інформує пресслужба відомства.

"Прокурори Офісу генерального прокурора 27 лютого 2020 року скерували до Дніпровського районного суду м. Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою одного з колишніх суддів Дніпровського районного суду міста Києва у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 375 КК України (у редакції Закону від 05.04.2001), ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України, а саме в незаконному перешкоджанні в лютому 2014 року організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому посадовою особою за попередньою змовою групою осіб, і в ухваленні суддею завідомо неправосудних рішень", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, суддя Дніпровського районного суду м. Києва 19 лютого 2014 року розглянув на судовому засіданні та задовольнив необґрунтовані клопотання про обрання двом підозрюваним виключного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а одній людині суддя обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Надалі, за результатами досудового розслідування кримінальної справи щодо зазначених незаконно затриманих осіб, кримінальне провадження було закрито за відсутністю в їхніх діях складу кримінального злочину.

Так, зазначають у відомстві, були порушені конституційні права громадян на свободу та особисту недоторканність, гарантовані ст. 29 Конституції України.

Досудове розслідування проводили слідчі Державного бюро розслідувань.

20 лютого повідомлялося, що ДБР передало до суду справу колишнього слідчого, обвинуваченого в незаконних затриманнях учасників Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram