ГоловнаПраво

НАЗК дозволило не подавати декларацію "кандидата на посаду" за умови декларування майна за минулий рік

Так вирішив голова Антикорупційного агентства Олександр Новіков.

НАЗК дозволило не подавати декларацію "кандидата на посаду" за умови декларування майна за минулий рік
Фото: ymo.su

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков прийняв рішення, згідно з з яким під час перевірки кандидата на посаду вивчатиметься декларація за минулий рік, подана останньою, без урахування її типу. Про це повідомили на порталі Судової влади України.

"Деклараціями за минулий рік, які охоплюють період з 1 січня по 31 грудня, є: щорічна декларація, декларація "після звільнення" і декларація людини, яка претендує на зайняття посади", - йдеться в повідомленні.

Якщо претендент на посаду, згідно з законодавством, не подавав декларацію за минулий рік, то необхідно подати декларацію "кандидата на посаду". У ній необхідно вказати назву майбутнього місця роботи і майбутньої посади, у зв'язку з якою виникла необхідність декларування, тип і категорію посади, інші статуси (чи належить суб'єкт декларування до осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, чи належить його посада до пов'язаних з підвищеними корупційними ризиками, а також чи є він публічним діячем).

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що депутат Верховної Ради, член проросійської фракції ОПЗЖ Валерій Гнатенко претендує на посаду судді Конституційного Суду. Про це стало відомо завдяки поданій ним декларації кандидата на посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram