ГоловнаПраво

Екснардепу Тетяні Чорновол оголосили підозру в перешкоджанні роботі журналіста

Ідеться про інцидент, який стався на суді над Сергієм Пашинським у жовтні минулого року.

Екснардепу Тетяні Чорновол оголосили підозру в перешкоджанні роботі журналіста
Фото: nfront.org.ua

Екснардепці Тетяні Чорновол оголосили підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Підозру оголошено в зв'язку з подіями, які відбулися 18 жовтня 2019 року під час судового засідання над народним депутатом VIII скликання Сергієм Пашинським. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон і припинила здійснення відеозапису", - уточнили в ДБР.

У Бюро не називають імені Чорновол, проте в день події голова НСЖУ Сергій Томіленко писав про те, що журналіст видання "Правовий контроль України" Дмитро Кучер заявляв, що 18 жовтня вона вирвала телефон у нього з рук у залі засідань суду під час процесу над Пашинським.

У разі доведення провини Чорновол загрожує штраф до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або обмеження волі строком на три роки.

Нагадаємо, в січні в ДБР заявили, що Чорновол проникла на охоронювану територію Державного бюро розслідувань через паркан з колючим дротом і спробувала кинути мобільний телефон у заступника директора відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram