ГоловнаСуспільствоПодії

Екснардеп перелізла в ДБР через паркан і хотіла кинути телефон у Бабікова

Чорновол силою вивели з ДБР.

Екснардеп перелізла в ДБР через паркан і хотіла кинути телефон у Бабікова
Фото: dbr.gov.ua

Народний депутат VIII скликання проникла на охоронювану територію Державного бюро розслідувань через паркан з колючим дротом і спробувала кинути мобільний телефон в заступника директора відомства.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"За попередньою інформацією, близько 11:00 28 січня 2020 року людина проникла на територію Державного бюро розслідувань за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 15 через паркан з колючим дротом. Після цього зайшла в актовий зал, де проходив брифінг першого заступника директора ДБР, і під час його виступу спробувала кинути в нього мобільний телефон", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим людину вивели із зали проведення брифінгу. У цей час "вона чинила опір правоохоронцям".

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом можливого порушення народним депутатом VIII скликання громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства. (Її дії, - ред.) супроводжувалися особливою зухвалістю, пов'язаною з опором представнику влади, що припиняв хуліганські дії зазначеної особи (ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу)", - заявляють в ДБР.

У разі доведення провини народному депутату VIII скликання загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Як випливає з відео 5 каналу, йдеться про експредставницю "Народного фронту" Тетяну Чорновол. Повідомляється також, що до Чорновол ще до початку брифінгу підійшла охорона і запитала, як вона пройшла в залу. Ексдепутат відповіла, що вона потерпіла на Майдані. А коли захід почався, її силою виштовхали в двері, що були за її спиною.

Крім того, Чорновол заявила, що до неї застосували грубу фізичну силу.

"Мені ногу пошкодили", - сказала вона.

Нагадаємо, 20 січня на сайті ДБР опублікували імена заступників Венедіктової. Її першим заступником став Олександр Бабіков, який був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича. 28 січня Бабіков заявив, що не представляв інтересів Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання Aver Lex лише підписував технічні документи. Однак заяву заступника голови ДБР про те, що він не був адвокатом Януковича, спростували документами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram