ГоловнаПраво

Адвокати підозрюваного в причетності до нападу на Гандзюк Мангера просять відновити провадження

Прокуратура вважає, що його не можна відновлювати до екстрадиції Левіна.

Адвокати підозрюваного в причетності до нападу на Гандзюк Мангера просять відновити провадження
Фото: LB.ua

Адвокати підозрюваного в замовленні нападу на херсонську  активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера просять суд відновити провадження щодо нього, яке припинили через розшук підозрюваного Олексія Левіна. Про це пише Hromadske.

Захист Мангера заявив, що на їхню думку, припинення провадження порушує права Мангера, який, як вони заявили, став заручником розшуку Левіна. Вони зазначили, що підозра Мангеру фактично ґрунтувалася на показах Ігоря Павловського - ще одного фігуранта справи Гандзюк, підозрюваного у створенні злочинної організації в Херсонській області.

Однак під час судового засідання в грудні 2019-го Павловський повідомив, що "від Мангера не надходила інформація про Гандзюк, а Левін не говорив про негативне ставлення Мангера до Гандзюк". Адвокати просили відновити провадження і передати в суд справу щодо Мангера.

Також захисники заявили, що нібито в розслідуванні щодо Мангера і Левіна є "провадження-клон", у якому тривають слідчі дії і в якому допитували Павловського. У прокуратурі відповіли, що це зовсім інші провадження. Також прокурор попросив час на формування позиції, оскільки пізно отримав текст клопотання.

Прокурор пояснив, що звинувачення проти відновлення провадження до моменту екстрадиції Левіна, оскільки його покази важливі для подальшого розслідування.

"Вони намагаються відновити зараз, щоб швидше закінчилися терміни досудового слідства. Ми проти, оскільки без Левіна провадження далі розслідувати не можна", - повідомив він.

Нагадаємо, 24 січня в Болгарії затримали Олексія Левіна, він переховувався у квартирі в Бургасі, де проживав з громадянкою України. 27 січня його заарештували на 40 діб.

Антикорупційну активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада дівчина померла в лікарні.Того ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

За звинуваченням у нападі на Гандзюк уже засуджено Сергія Торбіна, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчука.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Їх провадження припинили у зв'язку оголошенням Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram