ГоловнаПраво

Суд повернув громаді Києва земельну ділянку для облаштування скверу

Йдеться про ділянку на вул. Малишка, 9-А.

Північний апеляційний господарський суд повернув громаді Києва земельну ділянку на вул. Малишка, 9-А для облаштування скверу. Про це заявили в пресслужбі суду.

Суд постановив, що немає підстав для скасування рішення Київської міської ради, яким було розірвано договір оренди земельної ділянки для зведення житлового будинку.

У 2004 році міськрада передала приватному підприємству "Райдуга" в оренду на п'ять років земельну ділянку за адресою вул. Малишка, 9-А площею 0,04513 га для зведення, експлуатації та обслуговування житлового будинку з торговим комплексом і підземним паркінгом. На виконання цього рішення уклали договір оренди, термін якого потім продовжили ще на 10 років.

У 2018 року міськрада на засіданні вирішила розірвати договір оренди у зв'язку з використанням земельної ділянки не за цільовим призначенням. Цим самим рішенням землі надали статус скверу і включили її до переліку скверів Дніпровського району.

Фото: Макс Требухов

Підприємство "Райдуга" звернулося до Господарського суду з позовом про визнання незаконним цього рішення, однак суд не задовольнив його. Після цього підприємство звернулося в Північний апеляційний господарський суд зі скаргою, в якій просило скасувати рішення суду першої інстанції.

"19 лютого 2020 суд закінчив розглядати цю справу в апеляційному провадженні, оголосив вступну та результативну частини постанови суду. За результатами розгляду апеляції колегія суддів ухвалила відмовити "Райдузі" в задоволенні апеляційної скарги та залишити рішення Господарського суду Києва без змін", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2018 року забудовник, який збирався звести за цією адресою висотку, лише з четвертої спроби встановив паркан. Для цього він використав "тітушок", які відтісняли протестувальників-місцевих жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram