ГоловнаПраво

Гладковському дозволили виїжджати за межі Київської області, - адвокат

Гладковський, як і раніше, має являтися на вимогу детектива.

Гладковському дозволили виїжджати за межі Київської області, - адвокат
Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд дозволив колишньому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському виїжджати за межі Київської області. Про це повідомив його адвокат Руслан Волинець у коментарі "Укрінформу".

"Вчора було засідання Антикорупційного суду, на якому прокуратура звернулася з проханням продовжити усі 5 зобов'язань (Гладковському). Ми виступили проти цього одного зобов'язання (не залишати Київську область), щоб його (продовження) не задовольняли. І суд прийняв рішення відмовити у частині заборони виїзду за територію Київської області. Тобто, Гладковський може зараз вільно пересуватися по території Київської області", - сказав Волинець.

Адвокат уточнив, що у Гладковського залишилися такі зобов'язання: прибувати до детектива на вимогу, при зміні місця проживання або реєстрації сповіщати про це, утримуватися від спілкування з певними особами в рамках провадження, здати паспорти для виїзду за кордон.

За словами адвоката, зобов'язання Гладковському продовжені до 18 квітня.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-"прокладки" поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у два-чотири рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить щонайменше 250 млн грн.

Гладковського затримали 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, де він нібито планував відвідати автовиставку. Однак слідство вважає, що Гладковський з сім'єю збиралися втекти з країни через загрозу кримінального розслідування.

Йому інкримінують використання службового становища в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана". Розмір збитків, завданих державі, оцінюється у 10,6 млн гривень.

Окрім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості у центрі столиці, на загальну суму майже 165 тис. доларів у 2016-2018 роках.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд заарештував Гладковського на 60 діб з можливістю внести 10 млн 623 тис. гривень застави. 21 жовтня сім'я Гладковського внесла заставу і він вийшов з СІЗО.

Наприкінці жовтня Апеляційна палата ВАКС залишила без змін рішення суду, який обрав для Гладковського запобіжний захід у вигляді арешту і встановив заставу у розмірі 10,6 млн гривень.

20 грудня Гладковському дозволили зняти електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram