ГоловнаПолітика

Суд заарештував Гладковського на два місяці

Сума застави - 10 млн 623 тис. грн.

Суд заарештував Гладковського на два місяці
Олег Гладковский
Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд заарештував на 60 діб до 15 грудня ексзаступника глави РНБО Олега Гладковського з можливістю внести заставу. Про це повідомляє кореспондентка LB.ua.

Суд визначив заставу в розмірі 10 млн 623 тис. грн.

У разі внесення застави суд заборонив Гладковському залишати територію Київської області і спілкуватися з фігурантами справи.

Сам Гладковський не став коментувати рішення суду. Його адвокат Руслан Волинець повідомив, що захист не згоден з рішенням суду і буде його оскаржувати.

«Я буду рекомендувати [Гладковському] внести заставу», - сказав Волинець.

Нагадаємо, Гладковський був затриманий біля одного з ресторанів під Києвом 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, куди він нібито планував поїхати на автовиставку. За словами прокурора, в НАБУ надійшло повідомлення, що Гладковський з сім'єю має намір покинути територію країни. Сам він всі підозри заперечує.

Гладковському закидають використання службового становища в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить.

Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Розмір збитків, завданих державі, оцінюється в 10,6 млн гривень.

Крім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тисяч доларів в 2016-2018 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram