ГоловнаСуспільствоЖиття

"Нацкорпус" пікетує будівлю суду, де обирають запобіжний захід Гладковському

Фото: Діана Буцко

"Національний корпус" і "Національні дружини" проводять пікет під будівлею Вищого антикорупційного суду під час обрання запобіжного заходу колишньому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.

"Біля стін суду зібралися кілька десятків представників націоналістичних організацій. Вони скандують "За ґрати!" і патріотичні гасла", - повідомив кореспондент LB.ua.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд у суботу продовжив обирати запобіжний захід для колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Станом на 14 годину суддя вийшов до нарадчої кімнати.

Гладковського підозрюють в тому, що він, будучи на посаді заступника голови РНБО, використовував службове становище і сприяв внесенню змін в оборонне замовлення Міноборони на постачання транспортних засобів виробництва компанії "Богдан", а також нібито вносив свідомо неправдиві відомості в декларації протягом декількох років.

Гладковський був затриманий біля одного з ресторанів під Києвом 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, куди він нібито планував поїхати на автовиставку. За словами прокурора, в НАБУ надійшло повідомлення, що Гладковський з сім'єю має намір покинути територію країни. Сам він всі підозри заперечує.

У березні-квітні представники "Нацкорпусу" щосуботи проводили в Києві і інших містах акції з вимогою заарештувати фігуранта корупційного скандалу Олега Гладковського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram