ГоловнаПолітика

Прокурор не отримував заяву Гладковського про голодування

Інформація про голодування колишнього заступника голови РНБО з'явилася ввечері 17 жовтня.

Прокурор не отримував заяву Гладковського про голодування
Олег Гладковский
Фото: Lb.ua

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Юрій Олефір не отримував заяву ексзаступника РНБО Олега Гладковського про оголошення голодування. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з засідання Вищого антикорупційного суду, на якому йому обирають запобіжний захід. 

Інформація про початок голодування Гладковського з'явилося на сайті корпорації "Богдан", власником якої він є, ввечері 17 жовтня. Повідомлялося, що Гладковський називає незаконним його затримання і в знак протесту проти свавілля правоохоронних органів оголошує голодування.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд у суботу продовжив обирати запобіжний захід для колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Станом на 14 годину, суддя вийшов до нарадчої кімнати.

Гладковського підозрюють в тому, що він, будучи на посаді заступника голови РНБО, використовував службове становище і сприяв внесенню змін в оборонне замовлення Міноборони на постачання транспортних засобів виробництва компанії "Богдан", а також нібито вносив свідомо неправдиві відомості в декларації протягом декількох років.

Прокурор САП Юрій Олефір просить заарештувати Гладковського або обрати запобіжний захід у вигляді застави в сумі 100 млн грн. із зобов'язанням, в тому числі, носити електронний браслет. Два депутати від "Європейської Солідарності" Максим Саврасов і Ростилав Павленко, а також блогер Андрій Серебрянський, запропонували взяти Гладковського на поруки. У суботу до них приєднався депутат Верховної Ради четвертого скликання Олег Зімін.

Гладковський був затриманий біля одного з ресторанів під Києвом 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, куди він нібито планував поїхати на автовиставку. За словами прокурора, в НАБУ надійшло повідомлення, що Гладковський з сім'єю має намір покинути територію країни. Сам він всі підозри заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram