ГоловнаПолітика

Горбатюк заявив, що його не допустять до переатестації

Начальник управління спецрозслідування вважає, що його звільнять найближчим часом.

Горбатюк заявив, що його не допустять до переатестації
Фото: Макс Требухов

Главу управління спецрозслідування Генпрокуратури України Сергія Горбатюка можуть не допустити до атестації, яку проводять в рамках реформування ГПУ. Про це він повідомив виданню "theБабель" 18 жовтня.

За словами Горбатюка, він відмовився подавати заяву встановленого зразка на переатестацію. Він сказав, що подав рапорт і дві заяви.

"Одна [заява] - про переведення, одна - про неможливість подання заяви встановленого зразка та виконання порядку. Не допустять [до атестації] точно. Але зроблю все можливе, щоб ця реформа в такому вигляді не йшла. А звільнять? Вчора, сьогодні злякалися. Як буде в понеділок - не знаю", - сказав він.

Горбатюк також повідомив, що з цієї причини з спецуправління вже звільнили чотирьох співробітників. Також, за його словами, неправильну заяву подав старший прокурор управління Олексій Донський.

Раніше повідомлялося, що ГПУ звільнила трьох прокурорів з управління з розслідування справ Майдану. За процедурою скорочення звільнили Юрія Безщасного, Тетяну Дем'яненко і Віталія Тарасюка. Останній - заступник керівника управління Юрія Горбатюка. Вони подали заяву на згоду про переатестацію в старій формі, оскільки не погоджувалися з новою.

Нагадаємо, Сергій Горбатюк з кінця 2014 року очолює групу слідчих з розслідування справ щодо Майдану. В органах прокуратури працює понад 20 років. Після підписання закону про реформу прокуратури Горбатюку і його співробітникам запропонували перейти в ДБР. Це пов'язано з тим, що з 20 листопада Генеральна прокуратура остаточно втрачає функцію слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram