ГоловнаПолітика

Суд з обрання запобіжного заходу Гладковському перенесено на суботу

Суддя взяв перерву до 12.00.

Суд з обрання запобіжного заходу Гладковському перенесено на суботу
Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд продовжить обирати запобіжний захід для колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського в суботу, 19 жовтня, о 12:00.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"З огляду на позицію сторін, судове засідання почнеться о 12:00", - сказав слідчий суддя Тимур Хамзін після того, як закінчив дослідження шести томів матеріалів справи.

Засідання суду тривало з 20:30 п'ятниці до 2:30 суботи.

Гладковського підозрюють в тому, що він, будучи на посаді заступника голови РНБО, використовував службове становище і сприяв внесенню змін в оборонне замовлення Міноборони на постачання транспортних засобів виробництва компанії "Богдан", а також нібито вносив свідомо неправдиві відомості в декларації протягом декількох років.

Прокурор САП Юрій Олефір просить заарештувати Гладковського або обрати запобіжний захід у вигляді застави в сумі 100 млн грн. із зобов'язанням, в тому числі, носити електронний браслет. Два депутати від "Європейської Солідарності" Максим Саврасов і Ростилав Павленко, а також блогер Андрій Серебрянський, запропонували взяти Гладковського на поруки.

Нагадаємо, Гладковський був затриманий біля одного з ресторанів під Києвом 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, куди він нібито планував поїхати на автовиставку. За словами прокурора, в НАБУ надійшло повідомлення, що Гладковський з сім'єю має намір покинути територію країни. Сам він всі підозри заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram