ГоловнаПолітика

У Гладковського з'явився ще один поручитель

Уже четверо людей готові взяти ексзаступника глави РНБО на поруки.

У Гладковського з'явився ще один поручитель
Фото: Lb.ua

Колишнього заступника голови РНБО Олега Гладковського готовий взяти на поруки народний депутат Верховної Ради четвертого скликання Олег Зімін. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з засідання, де Вищий антикорупційний суд обирає йому запобіжний захід.

Зімін став четвертим поручителем.

Раніше про готовність взяти на поруки Гладковського заявили два народних депутата від "Європейської солідарності" Максим Саврасов і Ростислав Павленко, а також блогер Андрій Серебрянський.

Суддя попередив поручителів, що в разі порушення Гладковським зобов'язання, кожен із поручителів повинен буде сплатити близько 40 тис. грн.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд у суботу продовжив обирати запобіжний захід для колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Гладковського підозрюють в тому, що він, будучи на посаді заступника голови РНБО, використовував службове становище і сприяв внесенню змін в оборонне замовлення Міноборони на постачання транспортних засобів виробництва компанії "Богдан", а також нібито вносив свідомо неправдиві відомості в декларації протягом декількох років.

Прокурор САП Юрій Олефір просить заарештувати Гладковського або обрати запобіжний захід у вигляді застави в сумі 100 млн грн. із зобов'язанням, в тому числі, носити електронний браслет.

Гладковський був затриманий біля одного з ресторанів під Києвом 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, куди він нібито планував поїхати на автовиставку. За словами прокурора, в НАБУ надійшло повідомлення, що Гладковський з сім'єю має намір покинути територію країни. Сам він всі підозри заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram