ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес-партнер Порошенка отримав замовлення від Міноборони на 20 млн грн

Участь у тендері взяли компанії, які можуть бути пов'язані між собою

Бізнес-партнер президента Петра Порошенка Олег Зимін 16 липня отримав замовлення від Міноборони на постачання танкових акумуляторних батарей на 20 млн грн.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на дані "Вісника держзакупівель".

Документи на участь у тендері подавали чотири компанії. Проте дві заявки відхилено у зв'язку з технічною невідповідністю, у результаті чого конкурентами залишилися "Іста" й "Укравтозапчастина". За даними видання, за обома цими компаніями стоїть Зимін.

Найбільшим бенефіціаром "Істи" (через ПрАТ "Іста-центр") є ТОВ "Оберон-Центр", у якому Зиміну належить три чверті статутного фонду. Раніше "Іста" входила в групу "Укрпромінвест" Петра Порошенка, і досі частина її частки контролюється панамським офшором Ukrprominvest Holding Ltd.

"Укравтозапчастина" теж раніше була пов'язана з Порошенком, а зараз одним з її акціонерів називають Зиміна. Реальні бенефіціари "Укравтозапчастини" заховалися за низкою компаній.

У кінцевому підсумку перемогу на тендері отримав торговий дім "Іста". Він повинен поставити армії 2405 батарей типу 12ст-85 по 4441 грн/шт., а також 2267 батарей типу 6СТС-170 по 4116 грн/шт.

Нагадаємо, Порошенко обіцяв, що продасть свій бізнес, коли стане президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram