ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв мобілізованим бронежилети і нову форму

Президент заявив, що в Україні сформувалася сучасна армія

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що мобілізовані третьої хвилі отримають бронежилети і нову форму.

Про це він сказав у суботу в Нових Петрівцях (Київська область) на базі навчального центру Національної гвардії України, пише "Інтерфакс-Україна".

"Хочу зазначити, що ті, хто піде в бій, у тому числі за третьою хвилею часткової мобілізації, - одягнені в нову форму, захищені перевіреними, відповідного класу захисту бронежилетами, нагодовані і готові захищати Україну", - сказав Порошенко.

На базі Нацгвардії Президент передав бійцям нову військову техніку. "Сьогодні ми продемонстрували, що Україні є чим обороняти свою державу. Першій бригаді спеціального призначення Національної гвардії передані танки, найсучасніші БТР-3 і БТР-4, найновіші бронемашини Кугуар (Cougar) українського виробництва", - заявив він.

Президент зазначив, що ця техніка здатна виконувати завдання, в тому числі у зв'язку зі зміною тактики ведення бойових дій.

"При звільненні озброєного до зубів Дзержинська наші підрозділи дозволили уникнути величезних жертв як серед мирного населення, так і серед військовослужбовців", - сказав він, додавши, що особливо відзначилися десантники Збройних сил України і спецназ Нацгвардії.

Президент окремо зазначив, що саме за останні два місяці сформувалася сучасна Нацгвардія, Збройні сили, прикордонні війська України. Він також підкреслив, що можна стверджувати: військовослужбовці є справжніми визволителями, про що свідчить реакція місцевого населення, яке їх зустрічає.

"Так формується образ України. Так стверджується, що це ніякий не внутрішній конфлікт", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко оголосив про мобілізацію 23 липня. Крім тих, хто раніше служив в армії, в цю хвилю потрапляють і ті, котрі не мають досвіду армійської служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram