ГоловнаПолітика

СБУ затримала сепаратиста з Шахтарська, який намагався втекти в Прибалтику

"Ш" був одним з організаторів псевдореферендуму на Донбасі

СБУ затримала сепаратиста з Шахтарська, який намагався втекти в Прибалтику
фото из архива
Фото: www.sbu.gov.ua/

Служба безпеки України від 24 липня затримала жителя Шахтарська Донецької області при спробі втекти в одну з країн Балтії.

"З травня цього року "Ш" брав активну участь у діяльності терористичної організації "ДНР". Він особисто забезпечував доставку зброї та боєприпасів окремим групам терористів, координував функціонування одного з "ключових" блокпостів бойовиків поблизу Шахтарська. Встановлено також, що "Ш" брав участь в організації псевдореферендуму на Сході України", - йдеться в повідомленні СБУ.

Як наголошується, громадянина України затримали в пункті пропуску через державний кордон України "Нові Яриловичі".

"Ш" планував рейсовим автобусом виїхати в одну з балтійських країн і в такий спосіб уникнути кримінальної відповідальності, усвідомлюючи безперспективність подальшого перебування в лавах терористів. У цей час відносно "Ш" здійснюють необхідні слідчі дії, з'ясовують інші обставини його участі в діяльності терористичної організації", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, вчора співробітники Служби безпеки України затримали і примусово повернули за межі України журналіста телеканалу Russia Today Грехема Вільяма Філліпса, підданого Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram