ГоловнаСуспільствоЖиття

Двом поліцейським Василькова оголосили підозри в тортурах.

Інцидент стався ще в грудні 2018 року.

Двом поліцейським Василькова оголосили підозри в тортурах.
Фото: РБК

Державне бюро розслідувань оголосило двом поліцейським Василькова Київської області підозри в тортурах. Про це повідомили в ДБР.

"У грудні 2018 року під час чергування на зупинці в Василькові поліцейські під час словесної перепалки застосували до чоловіка сльозогінний газ, завдали йому безліч ударів ногами і руками, а також два удари в обличчя прикладом автомата. Після цього вони наділи на потерпілого наручники, відвезли його в безлюдну місцевість за місто, де продовжили бити", - йдеться в повідомленні.

Після цього правоохоронці закрили потерпілого в багажному відділенні службового автомобіля, завдавши при цьому додаткові удари автоматом в ділянку голови.

Причиною таких дій стала суперечка громадянина з поліцейськими.

В цей же час знайомі і родичі розшукували чоловіка, звернулися на номер "102", а також приходили в Васильківське відділення поліції.

За даними ДБР, для приховування злочину поліція винесла постанову в справі про адміністративні правопорушення та протоколи про адміністративне затримання.

Обом поліцейським повідомили про підозру за трьома статтями: ч.1 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч.3 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч.2 ст. 127 (катування) ККУ.

Нагадаємо, в Генпрокуратурі створили департамент з тортур в правоохоронних органах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram