ГоловнаПолітика

Антикорупційний суд відмовився збільшити суму застави для Гладковського

САП наполягала на збільшенні застави до 100 млн гривень.

Антикорупційний суд відмовився збільшити суму застави для Гладковського
Фото: Lb.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення суду, який обрав для колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського запобіжний захід у вигляді арешту і встановив заставу в розмірі 10,6 млн гривень.

Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

"Запобіжний захід залишили без змін", - розповів представник відомства.

САП наполягала на збільшенні застави для Гладковського до 100 млн гривень.

Нагадаємо, Гладковського затримали 17 жовтня перед вильотом у Брюссель, де він нібито планував відвідати автовиставку. Однак слідство вважає, що Гладковський із сім'єю збирався втекти з країни через загрозу кримінального розслідування.

Йому закидають використання службового становища в інтересах власної компанії "Богдан Моторс". Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана". Розмір збитків, завданих державі, оцінюють у 10,6 млн гривень.

Крім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходів дружини, отриманих від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тис. доларів у 2016-2018 роках.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд заарештував Гладковського на 60 діб із можливістю внести 10 млн 623 тис. гривень застави. 21 жовтня сім'я Гладковського внесла заставу - і він вийшов із СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram