ГоловнаПолітика

Нардеп Дубневич показував дулі під час виступу в Раді

Раніше парламент зняв із нього недоторканність і дав згоду на його затримання й арешт.

Фото: Макс Требухов

Депутат Ярослав Дубневич (депутатська група "За майбутнє") двічі показав дулю під час свого виступу з трибуни парламенту.

Відео його виступу опублікував "Цензор.НЕТ".

"Я вам усе розповім, чому я показав "во"(при цьому нардеп скрутив дулю, - ред.) Шульмейстеру (колишньому заступнику міністра інфраструктури, - ред.). Шульмейстер спочатку пролобіював, щоб в.о. начальника Львівського аеропорту був представник одеситів Кауфмана і Грановського, а потім хотів зупинити відкритий конкурс і правдами-неправдами знову затвердити. І ми разом з депутатами від Львівщини сказали: "Во тобі!" (і знову показав дулю, - ред.). І саме тому відбувся відкритий конкурс, і Тетяна Романовська керує аеропортом "Львів", і він показує одні з кращих результатів", - сказав Дубневич.

Після цього він почав розповідати ще одну ситуацію, коли він показав "во" Пивоварському (ексміністр інфраструктури, - ред.) і Шульмейстеру, при цьому нардеп знову скрутив комбінацію з трьох пальців.

Нагадаємо, сьогодні Рада зняла недоторканність із Дубневича і дала згоду на його затримання й арешт. За зняття недоторканності проголосували 332 депутати при мінімально необхідних 226, за затримання - 241 депутат, за арешт - 229. Усі три рішення підтримали депутати фракцій "Слуга народу" і "Голос". При цьому "СН" дала лише 208 голосів. Фракції "ЄС" і "Батьківщина" голосували тільки за зняття недоторканності. Відмовилися знімати недоторканність і дозволяти арешт Дубневича депутати фракцій "За майбутнє" і ОПЗЖ.

Суд над Дубневичем відбудеться завтра. Йому інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. За версією слідства, дії депутата спричинили державі збитки в розмірі 93,277 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram