ГоловнаПолітика

"Дарниця" продовжить відстоювати право на виробництво свого "Корвалолу"

"Дарниця" вважає необґрунтованим рішення Госпсуду Києва.

"Дарниця" продовжить відстоювати право на виробництво свого "Корвалолу"

Фармацевтична компанія "Дарниця" вважає необґрунтованим рішення Господарського суду Києва від 30 жовтня 2019 року, яким цій компанії було відмовлено у задоволенні позову проти АТ "Фармак", і має намір його оскаржити. Про це йдеться в офіційній заяві "Дарниці", оприлюдненій в четвер.

Компанія нагадує, що суд розглядав скаргу "Дарниці" на рішення Апеляційної палати Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), винесеного в 2017 році на користь компанії "Фармак". Тоді Апеляційна палата МЕРТ визнала позначення "Корвалол Corvalolum" добре відомим по відношенню до компанії "Фармак".

"Ми переконані, що діємо в правовому полі і не порушуємо ніяких прав інтелектуальної власності, - йдеться в заяві.

"Дарниця" підкреслює, що реєстраційні посвідчення на виробництво "Корвалолу" в Радянському Союзі мали десятки заводів по всій країні.

"Радянське законодавство не закріплювало інтелектуальну власність за однією фізичною або юридичною особою. "Корвалол", як і будь-яка інша торгова марка, був надбанням всього народу. Зараз "Корвалол" виробляють багато фармацевтичних компаній в різних країнах: в Україні, Росії, Білорусі, Узбекистані, Казахстані, Німеччині", - повідомляється в заяві.

Крім того, в заяві підкреслюється, що судові суперечки між "Дарницею" і "Фармаком", предметом якої була торгова марка "Корвалол", "Фармак" остаточно програв "Дарниці" в 2011 році в судах всіх інстанцій.

"Відновити цей позов було неможливо, але в 2017 році "Фармак" штучно реанімував це справа, придумавши новий предмет спору - позначення "Корвалол Corvalolum", - пояснює "Дарниця".

Компанія також наголошує, що лікарський засіб "Корвалол-Дарниця" офіційно зареєстрована з дотриманням законодавства України, а елемент "Дарниця" в його назві чітко вказує на виробника, а тому сплутати цю торгову марку з іншими неможливо.

Як повідомлялося, влітку 2017 року Апеляційна палата МЕРТ визнала позначення "Корвалол Corvalolum" добре відомим щодо "Фармаку". У 2018 році Київський апеляційний господарський суд з апеляційною скаргою "Дарниці" скасував це рішення. 25 червня 2019 року Велика палата Верховного суду, у свою чергу, направила справу на повторний розгляд у суд першої інстанції. Паралельно "Фармак" реанімував судовий процес, який стосується скасування держреєстрації препарату "Корвалол-Дарниця", тому що в цій справі нібито відкрилися нові обставини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram