ГоловнаПолітика

Яременка можуть відсторонити з посади голови зовнішньополітичного комітету

Фракція "Слуги народу" завтра проведе засідання з приводу секс-скандалу.

Яременка можуть відсторонити з посади голови зовнішньополітичного комітету
Фото: Макс Левин

Нардепа Богдана Яременка можуть відсторонити з посади голови зовнішньополітичного комітету через секс-скандал. Фракція "Слуги народу" завтра проведе засідання з приводу секс-скандалу.

Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає кореспондент LB.ua.

"Я як батько шістьох дітей не можу це коментувати... Я вам кажу. Ми будемо виносити це на фракцію. Я не можу це вирішувати особисто. Але як голова фракції я повинен винести це на засідання. Я це зроблю. У нас буде фракція... Думаю, цього тижня. Можливо, завтра ввечері", - заявив він.

Арахамія також зазначив, що необхідно дати слово і самому Яременку.

"Які можуть бути санкції? Дивіться, є три варіанти. Не думаю, що міжнародний імідж від цього постраждає, ні. Але я особисто бачу три варіанти. Перший шлях - це пан Яременко йде з посади голови комітету. Другий шлях - більш суворий, і це пан Яременко йде з нашої фракції. І третій шлях - найсуворіший. Це пан Яременко відколюється від депутатського мандата. Я особисто підтримую перший варіант".

Також Арахамія додав, що багато в чому в скандалі з Яременком «винен у тому числі турборежим».

Як повідомляє "Інтефакс-Україна", депутатки ВР так само виступили за відставку Яременка. Про це заявила депутатка фракції ОПЗЖ Антоніна Славицька.

"Учора ми були свідками ситуації непрофесійної і ганебної поведінки чоловіка, який очолює комітет із закордонних справ. Обурення викликає не поведінка цього чоловіка, а низка подальших побрехеньок і виправдання такої поведінки. Я вважаю, що керівник комітету із закордонних справ повинен уособлювати дипломатію і представляти нас на міжнародній арені", - сказала Славицька під час промови з трибуни Верховної Ради.

За її словами, в комітеті із закордонних справ є багато гідних жінок, готових зайняти посаду голови. Також вона заявила, що з колегами ініціюватиме питання відставки Яременка, оскільки вони не бачать жодної реакції від фракції "Слуга народу".

Славицьку підтримала її колега з фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко, а також депутатка ОПЗЖ Тетяна Плачкова.

Нагадаємо, 30 вересня голова комітету ВР з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко опинився в центрі секс-скандалу.

Видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, має двох дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств і питав у повії про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко після цього заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Він також сказав, що йому дзвонила дружина, яка йому "подякувала".

Пізніше той самий ресурс опублікував ще одне листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко попросив пробачення в дружини, дітей і президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram