ГоловнаПолітика

НАТО не бачить можливості для роботи з Росією, поки та не змінить своєї поведінки

В Альянсі знову зазначили, що засуджують і не визнають анексії Криму.

НАТО не бачить можливості для роботи з Росією, поки та не змінить своєї поведінки
Фото: www.km.ru

Блок НАТО поки що не бачить можливості нормальної роботи з Російською Федерацією, поки та істотно не змінить поведінку на світовій арені.

Про це йдеться в заяві за підсумками засідання комісії НАТО-Україна, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не може бути "ведення справ як зазвичай" (з Росією, - ред.) до того моменту, поки не буде очевидної, конструктивної зміни в діях Росії, дотримання міжнародного права і виконання міжнародних зобов'язань", - йдеться в заяві.

В Альянсі знову зазначили, що засуджують і не визнають анексії Кримського півострова. "Ми закликаємо Росію повернути контроль над Кримом Україні. Ми засуджуємо нарощування військової присутності Росії в Криму, що є частиною ще ширшої системи агресивних дій Росії в регіоні", - підкреслено в заяві.

У НАТО також висловили стурбованість порушенням прав людини в Криму, зокрема щодо кримських татар. У зв'язку із цим Альянс закликає РФ дати доступ міжнародним організаціям на півострів.

Нагадаємо, 25 січня в Брюсселі відбулося засідання Ради НАТО - Росія. Головною темою зустрічі було недотримання РФ Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Результатів ці переговори не принесли.

У квітні МЗС Росії заявило про припинення військового і цивільного співробітництва з Альянсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram