ГоловнаПолітика

Житель Миколаєва подарував військовим літак

Польоти на "кукурудзянику" Ан-2 у кілька разів дешевші, ніж на вертольоті Мі-8.

Фото: armyinform.com.ua

Житель Миколаєва, волонтер Єгор Шишкін подарував військовим літак Ан-2, який він купив у комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Рівне".

Про це повідомило інформаційне агентство Міноборони "АрміяІнформ".

Церемонія передачі "кукурудзяника" Військово-морським силам відбулася в четвер на військовому аеродромі в Миколаєві.

"У мене з дитинства була мрія: мати свій літак. Коли дізнався, що «Міжнародний аеропорт Рівне» через санацію позбавляється від надлишкового майна, то купив Ан-2. Я на волонтерських засадах допомагаю нашим Збройним силам з 2014 року. Коли дізнався, що морській авіації потрібна така техніка, не вагаючись вирішив передати літак армії", - сказав меценат.

У вересні група фахівців інженерно-авіаційної служби 10-ї морської авіаційної бригади з'їздила в Рівне для оцінки технічного стану Ан-2. За підсумками поїздки було прийнято рішення про початок процедури передачі літака до військової частини. Після капітального ремонту літак виконуватиме завдання в інтересах ВМС.

Літак планують використовувати для авіаперевезень, підготовки льотного екіпажу та парашутно-десантної підготовки.

"Вартість льотної години Ан-2 щонайменше в чотири рази менша, ніж у вертольота Мі-8, тому економічно доцільніше використовувати цей літак для підготовки особового складу. Це буде вже другий літак такого типу в бригаді", - сказав командир авіабригади Ігор Бедзай.

Ан-2 - легкий багатоцільовий літак, використовується як сільськогосподарський, спортивний, транспортний, пасажирський і перебуває на озброєнні ВПС багатьох країн. Перший політ Ан-2 відбувся 31 серпня 1947 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram