ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ і ДБР проводять обшук на Миколаївській митниці у справі про контрабанду добрив

Є підозра, що державі було завдано збитків на суму 162,7 млн гривень.

СБУ і ДБР проводять обшук на Миколаївській митниці у справі про контрабанду добрив
Архивное фото
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань проводять обшук на Миколаївській митниці у справі про контрабанду мінеральних добрив на 163 млн гривень за часів колишнього керівництва.

Про це повідомила пресслужба митниці у фейсбуці.

"Мною особисто була представлена інформація в ДБР про можливі неправомірні дії тодішнього керівництва митниці. Зокрема, мова про те, що через митницю було пропущено 17 партій з мінеральними добривами без нарахування антидемпінгового мита. Відтак є підозра, що держава зазнала збитків на суму 162,7 млн гривень", - заявив начальник Миколаївської митниці Роман Кріль.

За його словами, зараз слідчі дії проходять за ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

"Розраховую, що професійні дії СБУ і ДБР допоможуть викрити правопорушників і належним чином їх покарати. Це продемонструє прогрес на шляху до очищення митної служби від шлейфа корупції і від осіб, які є носіями корупційної культури", - додав Кріль.

Нагадаємо, українські аграрії заперечують причетність до контрабанди російських мінеральних добрив в Україну, партію яких виявили під час перевірки складів з добривами, де вони зберігалися під виглядом українських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram