ГоловнаПолітика

Гончарук дав місяць на усунення контрабанди на митниці

Начальнику Буковинської митниці прем'єр дав два тижні на вирішення проблем.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук дав місяць на усунення контрабанди на митниці. Про це він заявив під час наради в закарпатській митниці ДФС, інформує пресслужба Кабміну.

Глава уряду також відвідав пункт пропуску "Порубне" на кордоні з Румунією в рамках робочої поїздки в Чернівецьку область.

Фото: kmu.gov.ua

Оскільки черг людей і машин на митниці не було, прем'єр припустив, що до його приїзду добре підготувалися, і розповів, що водії йому скаржилися на кілометрові черги на всіх митних пунктах.

Також Гончарук згадав, що на митниці досі не запущені стаціонарні сканери, але жоден з 4 закуплених ще рік тому не працює.

"Щоб запустити в роботу сканер, потрібно підписати кілька паперів. Не розумію, чому досі не зроблено. Це саботаж", - зазначив глава уряду.

Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр зазначив, що минулого року були виділені гроші на реконструкцію під'їзних шляхів до пункту пропуску. Але куди їх діли - невідомо. Роботи не виконані.

"За час експерименту з фінансування реконструкції доріг митницею до спецфонду Чернівецької області були спрямовані кошти з Дорожнього фонду. Це мільйони гривень. Однак під'їзні шляхи так і не відремонтували. Я попрошу генпрокурора розібратися з цією ситуацією, щоб винні в розкраданні бюджетних коштів були покарані", - сказав Гончарук.

За його словами, це ще не всі проблеми. Через місяць має запрацювати Буковинська митниця, а її приміщення не належить державі.

"І будівля, в якій розміщена митниця, і термінал, де розташоване місце прибуття і проходить оформлення, орендується нами - належить одній всім відомій в регіоні людині. Так не повинно бути", - зазначив Гончарук.

Фото: kmu.gov.ua

Він доручив начальнику головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталію Скворцову, меру Чернівців Олексію Каструку та в.о. голови облдержадміністрації Михайлу Павлюку за два тижні знайти приміщення, де можна буде розмістити митницю та інфраструктуру для митного оформлення.

Гончарук також доручив прокурору Чернівецької області Олегу Соболю посилити боротьбу з митними правопорушеннями: "Звертаюся до представників усіх правоохоронних органів: або ви припиняєте кришувати контрабанду, або вам нічого робити на ваших посадах. І пан прокурор - серед перших", - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, на початку червня президент Володимир Зеленський наказав СБУ за два тижні дати результат у боротьбі з контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram