ГоловнаПолітика

Зеленський наказав СБУ за два тижні дати результат боротьби з контрабандою

"Потрібні реальні кримінальні справи".

Зеленський наказав СБУ за два тижні дати результат боротьби з контрабандою
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський наголошує на важливості боротьби з контрабандою та вимагає від Служби безпеки протягом двох тижнів продемонструвати перші результати роботи.

Про це він заявив під час зустрічі з т.в.о. голови СБУ Іваном Бакановим, йдеться на сайті президента.

"Ми зараз говоримо не про наші особисті взаємини, а про дуже серйозну відповідальність перед народом України. Ти - виконувач обов'язків голови СБУ. Я хочу, щоб не тільки я поважав тебе як друга, а щоб тебе поважав народ України. У нас дуже мало часу, щоб провести перезавантаження СБУ. Нам потрібні реальні кримінальні справи. Треба розібратися з контрабандою", - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що працівники СБУ "повинні довести, що вони не тільки фахівці, а й порядні люди". Тому важливо, щоб вони працювали в Україні, "незалежно від прізвища президента".

"Є великий запит на справедливість. Ми повинні показати суспільству, що СБУ дійсно працює. Хочеться, щоб весь світ бачив, що ми почали з чистого аркуша будувати Україну", - сказав президент.

Баканов зі свого боку зазначив, що контрабанду і тіньову економіку, які знекровлюють країну, слід подолати. "СБУ зробить усе можливе, щоб виконати Ваші доручення якомога швидше", - сказав він, додавши, що "буде прагнути культивувати в СБУ людські цінності".

"Ми завжди говорили один одному правду, не давали говорити неправду іншим. Ми ніколи не крали, не давали красти іншим і завжди залишалися людьми. Мені здається, що пріоритетом роботи СБУ повинні бути такі цінності. За будь-яких обставин ми повинні залишатися людьми", - додав Баканов.

Нагадаємо, 22 травня голова передвиборного штабу нового президента, директор ТОВ "Студія Квартал-95" і ТОВ "Квартал 95", екс-лідер партії "Слуга народу" Іван Баканов отримав посаду першого заступника голови СБУ. Баканов також буде очолювати Головне управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

З понеділка, 3 червня, Баканов також буде виконувати обов'язки голови СБУ, оскільки Василь Грицак йде у відпустку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram