ГоловнаПолітика

Кернес виступив за прямі перемови з Росією

"Це не запит мій особистий. Це запит населення України".

Кернес виступив за прямі перемови з Росією
Фото: Макс Левин

Мер Харкова, співголова партії "Довіряй справам" Геннадій Кернес, виступає за прямі перемови України з Росією. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Чому хтось соромиться переговорів прямих з Росією? Чому ми соромимося прямих переговорів з Росією? Тому що це країна-агресор, а не країна-сусід? А я вважаю, що все має вирішуватися з розумом і ми повинні передусім покаятися, що ми звинувачуємо один одного, а потім знаходимо крайніх і не просимо вибачення", - заявив Кернес на об'єднавчому з'їзді партії в Харкові.

Пояснюючи після закінчення з'їзду свою позицію журналістам, він сказав, що спирався на опитування громадської думки.

"Нам потрібні переговори з Російською Федерацією, оскільки ми розуміємо, що це запит нашого населення України. Це не запит мій особистий. Це запит населення України. Це соціологія така: потрібні прямі переговори", - заявив політик.

Кернес наголосив, що ані він, ані його одеський колега і співголова партії Геннадій Труханов не мають наміру стати народними депутатами і, якщо партія на позачергових парламентських виборах подолає п'ятивідсотковий бар'єр, вони все одно залишаться мерами Харкова й Одеси.

Відповідаючи на запитання про можливу участь партії "Довіряй справам" у формуванні коаліції в новому парламенті, Кернес сказав: "Якщо ми не чужі новій владі - а ми збираємося тільки допомагати новій владі, ми, напевно, звичайно, хочемо бути в коаліції".

Раніше повідомлялося, що 2 червня в Харкові відбувся з'їзд політичної партії "Довіряй справам", яка має намір брати участь у парламентських виборах. Її співголовами стали мери Харкова й Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram