ГоловнаПолітика

Сущенка в російській колонії відвідали дружина і дочка

Українському політв'язню дозволили триденне побачення.

Сущенка в російській колонії відвідали дружина і дочка
Фото: EPA/UPG

Українського політв'язня, журналіста Романа Сущенка відвідали в колонії в російському місті Кірово-Чепецьк дружина і дочка. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін у Twitter.

"Дружина і дочка українського політв'язня Романа Сущенка відвідали його з тривалим, триденним побаченням в ІК-11 в Кірово-Чепецьку. У Романа наразі все благополучно", - написав адвокат.

Крім того, Фейгін висловив сподівання, що "нова влада в Києві" займеться обміном українця Сущенка на головного редактора "РИА-Новости Украина" Кирила Вишинського, проти якого в Україні відкрито кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. 4 червня 2018 року московський суд засудив Сущенка до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, він етапований в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробін).

Вирок Сущенку включили до позову України проти Росії в ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram