ГоловнаПолітика

Прокурор Кулик не пройшов атестацію для переходу в Офіс генпрокурора

Серед 1082 прокурорів успішно склали іспит 775 осіб з 964, ще 118 - не з'явилися.

Прокурор Кулик не пройшов атестацію для переходу в Офіс генпрокурора
Константин Кулик
Фото: News24UA

23-24 жовтня 2019 року прокурори Генеральної прокуратури України пройшли перший етап атестації - анонімне тестування на знання та вміння застосовувати закон і відповідність здійснювати повноваження прокурора.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

За попередніми даними, з 1082 прокурорів, які подали заяви про намір пройти атестацію для переведення в Офіс генерального прокурора, успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) - 775 осіб з 964. Ще 118 осіб не з'явилися.

Також було затверджено список прокурорів, які перейшли на наступний етап (тестування на загальні здібності), результати якого будуть також опубліковані на сайті ГПУ.

Як повідомляє у фейсбуці "Центр протидії корупції", серед тих, хто не пройшов переатестацію, - прокурор Костянтин Кулик.

"Це той Кулик, який став першим обвинуваченим за незаконне збагачення. Прокурор, який доводив, що в нього немає нічого спільного з матір'ю трьох його дітей, на яку записана дорога нерухомість. До слова, після скасування покарання за незаконне збагачення Кулики вже особливо не приховують своїх сімейних відносин. І це той Кулик, якого Луценко порівнював з апостолом Павлом і замість звільнення давав високі посади. Той Кулик, якому Порошенко давав ордени, а потім нещадно критикував під час одного з ефірів", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що Кулик може стати заступником генпрокурора Віталія Рябошапки.

У 2016 році Кулику висунули звинувачення в незаконному збагаченні, оскільки він володів великими грошовими активами, квартирами в центрі Києва і дорогим позашляховиком. У розпал цієї справи його перевели з військової прокуратури на пост начальника міжнародного відділу ГПУ. На цій посаді Кулик почав займатися справою Burisma і Хантера Байдена.

У квітні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко говорив, що Кулик - ефективний співробітник.

У квітні 2019 року Кулик просив Луценка відкрити кримінальне провадження проти заступника генпрокурора Євгена Єніна щодо його сприяння учасникам організованої злочинної групи бізнесмена Сергія Курченка. У справі цій справі Кулик виніс повідомлення про підозру ексголові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову й ексголові Нацбанку Валерії Гонтаревій. Тоді в ГПУ заявили, що прокурор Кулик неправомірно оголосив підозру, оскільки "зазначені особи не вважаються підозрюваними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram