ГоловнаПолітика

Верховний Суд відмовив Шокіну в поновленні на посаді

Колишній генпрокурор може оскаржити рішення у Великій палаті.

Верховний Суд відмовив Шокіну в поновленні на посаді
Фото: LB.ua

Верховний Суд 24 жовтня відмовив колишньому генеральному прокурору Віктору Шокіну в поновленні на посаді.

Як повідомляє агентство "Українські новини", таке рішення було оголошено колегією суддів.

Шокін у вересні звернувся до Верховного Суду з заявою про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого адміністративного суду, який відмовився розглядати його позов про поновлення на посаді.

Нагадаємо, в 2017 році Верховний Суд уже розглядав позов Шокіна і відхилив його. Колишній генпрокурор стверджував, що подав у відставку під тиском президента Петра Порошенка, на якого, своєю чергою, тиснув віцепрезидент США Джозеф Байден.

Крім того, він заявив, що під час голосування за відставку було зафіксовано "кнопкодавство". Під час голосування за надання згоди на звільнення Шокіна з посади були зараховані голоси чотирьох народних депутатів, які були відсутні на пленарному засіданні.

Шокін подав у відставку в середині лютого 2016 року на прохання президента Петра Порошенка. Тоді це питання йшов у спайці з голосуванням щодо відставки Кабміну Арсенія Яценюка. Однак голосування про відставку Шокіна у Верховній Раді відбулося лише через півтора місяця - 29 березня 2016 року. 3 квітня 2016 року президент своїм указом звільнив Шокіна.

На початку 2018 року колишній віцепрезидент США Джо Байден розповів, що відставка Шокіна відбулася під його тиском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram