ГоловнаПолітика

Члени фінкомітету від "Голосу" готові пройти поліграф разом зі "слугами"

"Якщо будуть кликати на цю поліграф-вечірку, прийдемо".

Члени фінкомітету від "Голосу" готові пройти поліграф разом зі "слугами"
Фото: goloszmin.org

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк (фракція "Голосу") заявив, що готовий у разі необхідності пройти поліграф разом з членами "Слуги народу".

Про це йдеться в публікації "Радіо Свобода".

Депутат заявив, що йому не пропонували гроші за "правильне" голосування щодо законопроєкту №2047-д.

"До мене і до моєї колеги [Галини Васильченко] не зверталися з такими пропозиціями, але якби ми дізналися про такі факти, якби до нас хтось звернувся, ми про це дуже голосно говорили би і зробили б з цього скандал. Ходити опозиційним депутатам в ОП на детектор виглядає якось недемократично, але, якщо будуть кликати на цю поліграф-вечірку, прийдемо. Нам у цьому питанні приховувати нічого", - сказав він.

Железняк не відкидає, що в депутата Антона Яценка, від імені якого нібито пропонували гроші "слугам", міг бути інтерес до цього законопроєкту. Але особисто Яценко в комітет не приходив.

"Можливо, він працював якимись іншими методами", - сказав він.

Нагадаємо, 18 жовтня фінансовий комітет Верховної Ради "провалив" законопроєкт №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості. Він пропонує скасувати роботу платних електронних майданчиків, через які оцінювачі та нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості в єдину базу. Майданчики пов'язують з народним депутатом Антоном Яценком, хоча сам він заперечує це.

Після цього з'явилася інформація, що членам комітету від "Слуги народу" заплатили по $30 тис. Від "зацікавлених осіб", щоб вони не голосували за цей законопроєкт.

23 жовтня для перевірки цієї інформації було відкрито кримінальне провадження, його розслідуватиме НАБУ.

Президент Володимир Зеленський закликав членів фінансового комітету пройти поліграф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram