ГоловнаПолітика

У Росії назвали ім'я учасника акцій протесту, який попросив політпритулку в Україні

Фігурант справи "Нового величия" Сергій Гаврилов утік з-під домашнього арешту в Москві.

У Росії назвали ім'я учасника акцій протесту, який попросив політпритулку в Україні
Сергей Гаврилов
Фото: Кадр видео Грани.Ру

26-річний фігурант справи "Нового величия" Сергій Гаврилов, який перебував під домашнім арештом, утік в Україну і попросив там притулку.

Про це повідомив заблокований у Росії опозиційний сайт "Грани" з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Російське державне інформагентство ТАСС підтвердило інформацію з посиланням на "джерело в правоохоронних органах".

За даними "Граней", Гаврилов потрапив в Україну через Білорусь, він перетнув КПП "Сеньківка" у понеділок о 14:00.

Держприкордонслужба України 22 жовтня повідомила про 26-річного росіянина, попросив політичного притулку під час проходження прикордонного контролю.

"Протягом бесіди росіянин повідомив, що в РФ він переслідується за участь в акціях протесту проти чинної влади", - йдеться в повідомленні.

Інформації про особу прохача притулку в ДПСУ не надали. Після проведення "необхідних заходів" росіянина направили в міграційну службу.

Гаврилов - житель Москви, інженер-програміст, пишуть "Грани".

"Знайшов сторінку "Нового величия" у "ВКонтакте" після затримання на акції прихильників В'ячеслава Мальцева в Москві 5 листопада 2017 року, за звинуваченням в участі в якій його оштрафували на 12 тисяч рублів. Він обурився покаранням, почав відвідувати опозиційні сайти і групи в соціальних мережах, спілкуватися з іншими протестно налаштованими людьми у "ВКонтакте". Брав участь у декількох зустрічах з іншими фігурантами справи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про спрощення процедури отримання українського громадянства для іноземців і осіб без громадянства, які брали (беруть) участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони України, і громадян Росії, які зазнали переслідувань за політичні переконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram