ГоловнаПолітика

Прокуратура звернулася до суду через захоплення землі на Трухановому острові оточенням Медведчука

Вартість земельної ділянки оцінюють у 25 млн гривень.

Прокуратура звернулася до суду через захоплення землі на Трухановому острові оточенням Медведчука
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура Києва подала до суду позов з вимогою повернути територіальній громаді 1,16 га землі на Трухановому острові, яку незаконно зайняла приватна фірма.

Про це йдеться на сайті прокуратури.

Прокуратура встановила факт незаконного заняття і використання юридичною особою земельної ділянки на Трухановому острові без будь-яких правовстановлюючих документів на землю, наприклад, рішення Київської міської ради або договору. У зв'язку з цим у господарський суд було направлено позов про зобов'язання юридичної особи повернути землю і звільнить її від розміщеного там майна.

Вартість земельної ділянки оцінюють у 25 млн гривень.

У вересні 2019 року журналісти Bihus.info повідомили, що охоронне агентство "Шторм", яке належить соратникам Віктора Медведчука, облаштувало базу на Трухановому острові, перекривши доступ до Дніпра.

"Шторм" зайняв понад 11 тисяч квадратних метрів землі Трухановому острові. Ділянка обгороджена високим парканом, який закриває доступ до берега. На зайнятій ділянці розміщена двоповерхова житлова споруда і спортмайданчик.

Охоронне агентство належить Івану Бойченку та Віктору Чорному з "Українського вибору" Медведчука. Чорний разом з Медведчуком зайшов до Верховної Ради в складі ОПЗЖ.

"Шторм" упродовж останніх років займається охороною Медведчука, його дружини Оксани Марченко і цілої низки їх об'єктів нерухомості по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram