ГоловнаПраво

Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід Кузьменко і Дугарь

Захист Юлії Кузьменко просив для неї нічний домашній арешт.

Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід Кузьменко і Дугарь
Фото: pravda.com.ua

Апеляційний суд Києва відмовив у пом'якшенні запобіжних заходів підозрюваним у справі про вбивство Павла Шеремета медику Юлії Кузьменко і медсестрі Яні Дугар. Про це пише "Українська правда".

Захист Кузьменко просив відпустити її з-під варти і обрати запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Кузьменко наполягала, що не знала, хто такий Павло Шеремет на момент його вбивства, не була знайома з Яною Дугарь, а з іще одним підозрюваним Андрієм Антоненком мало спілкувалася.

Адвокат Кузьменко на засіданні підкреслював, що на утриманні підзахисної перебуває малолітній син, а вона є медиком, який проводить унікальні операції.

Захист Яни Дугарь просив скасувати їй нічний домашній арешт, а кілька колишніх і діючих народних депутатів запропонували взяти її на поруки. Захист наполягав, що Дугарь має підтверджене свідками алібі. Також зазначалося, що експертиза, яка встановила причетність Дугарь до підготовки вбивства, була визнана фахівцями необ'єктивною і неповною.

Прокуратура просила залишити без змін запобіжні заходи для обох підозрюваних, суд підтримав цю позицію.

4 лютого запобіжний захід Кузьменко у вигляді арешту продовжили на два місяці. 5 лютого Печерський райсуд Києва продовжив нічний домашній арешт Дугарь до 4 квітня.

Нагадаємо, 11 грудня суд призначив проведення почеркознавчої та психіатричної експертизи підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь.

За версією слідства, 15 і 18 липня 2019 року Дугарь фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета. Поліцейські вважають, що вона проводила розвідку на місцевості.

При цьому безпосередньо до вбивства вона не причетна. Слідство вважає, що вибухівку заклала волонтерка, дитяча лікарка Юлія Кузьменко за допомогою рок-музиканта, військового Андрія Антоненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram