ГоловнаПраво

ДБР не вимагатиме в суді арешту нардепа Федини

"Запобіжний захід не буде пов'язаний з позбавленням волі".

ДБР не вимагатиме в суді арешту нардепа Федини
Фото: Михаил Палинчак

Державне бюро розслідувань не проситиме в суді для нардепа Софії Федини запобіжного заходу у вигляді арешту. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на представника Бюро.

"Стаття не тяжка, тому запобіжний захід не буде пов'язаний з позбавленням волі", - повідомив співробітник ДБР.

За його словами, Держбюро розслідувань наполягатиме на запобіжному заході у вигляді особистого зобов'язання, як і у випадку з волонтеркою Марусею Звіробій, обвинуваченою з Фединою через один і той самий інцидент.

Нагадаємо, 26 жовтня депутатка Верховної Ради Софія Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені дуже хотілося ь, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

Після цього Марусі Звіробій вручили підозру в погрозах убивством президенту Володимирові Зеленському й обрали їй запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета.

12 лютого ДБР вручило підозру в погрозах убивством президенту Володимирові Зеленському (ч.1 ст. 346 Кримінального кодексу) депутатці Верховної Ради Софії Федині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram