ГоловнаПраво

ОАСК попросили визнати дії Венедіктової протиправними та скасувати призначення її заступників

Ідеться про призначення ексадвоката Януковича Олександра Бабікова першим заступником і Олександра Соколова - заступником.

ОАСК попросили визнати дії Венедіктової протиправними та скасувати призначення її заступників
Фото: Макс Левин

В Окружний адміністративний суд Києва надійшов позов від Дмитра Карпа про визнання протиправними дій т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової

Ідеться про оголошення та проведення з 29 грудня по 20 січня конкурсу на посади першого заступника і заступника, повідомили в пресслужбі суду

"Позивач також просить суд скасувати індивідуальні акти Ірини Венедіктової, а саме - укази про призначення Олександра Бабікова першим заступником і Олександра Соколова заступником голови ДБР", - ідеться в повідомленні.

Вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі. Відзначають також, що в провадженні ОАСК є справа про оскарження рішення Конкурсної комісії ДБР про визначення переможців у конкурсі на посади першого заступника і заступників голови ДБР.

Нагадаємо, 20 січня першим заступником директора ДБР став Олександр Бабіков, заступником - Олександр Соколов. Бабіков до цього працював в адвокатському бюро, яке представляло інтереси колишнього президента України Віктора Януковича. Олександр Соколов працював в УСБУ в Харківській області.

Через день після призначення нардепка від фракції "Голос" Олександра Устинова заявила, що Олександр Бабіков міг знати про своє призначення на посаду першого заступника директора ДБР ще до проведення конкурсу. На її думку, те, що Бабіков ще до конкурсу відмовився від своєї роботи та адвокатської діяльності, свідчить про його впевненість у призначенні.

28 січня перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков заявив, що не представляв інтересів експрезидента-втікача Віктора Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання лише підписував технічні документи. Однак заяву заступника голови ДБР про те, що він не був адвокатом Януковича, оскаржили документами.

Крім того, журналісти bihus.info з'ясували, що Олександр Соколов, який також виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР, може бути пов'язаний з Іриною Венедіктовою через свою дружину Ганну Соколову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram