ГоловнаПраво

Госпсуд розблокував приватизацію "Центренерго"

Суд задовольнив клопотання Фонду держмайна.

Госпсуд розблокував приватизацію "Центренерго"
Фото: ТСН

Господарський суд Києва задовольнив клопотання Фонду держмайна і розблокував приватизацію "Центренерго". Про це йдеться в повідомленні Фонду з посиланням на рішення суду від 6 лютого.

Заборону проводити приватизацію компанії наклав Господарський суд Києва за позовом компанії "Укрдонінвест". Фонд держмайна у відповідь подав клопотання про скасування цієї заборони, оскільки в січні 2020 року вже почав готуватися до приватизації "Центренерго".

"У лютому буде запущено процедури підготовки до приватизації низки наступних об'єктів великої приватизації", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Господарський суд Києва заборонив Фонду держмайна продовжувати процес продажу компанії "Центренерго". Згідно з матеріалами суду, компанія "Укрдонінвест" домагалася повторного забезпечення позову до Фонду держмайна у справі про приватизацію "Центренерго". Господарський суд задовольнив вимогу позивача.

Через заборону приватизації "Центренерго" прокуратура порушувала справу.

Раніше прем'єр Олексій Гончарук заявляв, що "Центренерго" перебуває в пріоритеті Кабміну щодо "великої" приватизації. Голова ФДМ Дмитро Сенниченко прогнозував продаж "Центренерго" в 2021 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram