ГоловнаПраво

ВАКС майже в 7 разів збільшив заставу експрокурору Мармишу

САП і НАБУ наполягали на заставі в розмірі 77 млн гривень.

ВАКС майже в 7 разів збільшив заставу експрокурору Мармишу
Фото: Lb.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила суму застави для колишнього заступника директора корпорації "Укрбуд", експрокурора Шевченківського району Києва В'ячеслава Мармиша, який підозрюється в причетності до заволодіння майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Суд апеляційної інстанції, частково задовольнивши вимоги прокурора і детектива, визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 40 млн гривень застави", - йдеться в повідомленні.

Раніше слідчий суддя ВАКС обрав для Мармиша запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 6 млн гривень. САП і НАБУ наполягали на утриманні під вартою підозрюваного із заставою в розмірі 77 млн гривень.

Нагадаємо, що в розтраті коштів Нацгвардії підозрюють екснардепа і колишнього президента держкорпорації "Укрбуд" Максима Микитася. За версією слідства, він, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Національної гвардії України.

Під час розслідування був затриманий колишній командувач Національною гвардією Юрій Аллеров. 

МВС і "Укрбуд" уклали контракти проєктування і будівництва житлового будинку в Печерському районі, який потім розрісся до ЖК "Аристократ". Після цього група осіб, в тому числі чиновники НГУ, за попередньою змовою вирішили укласти додаткові договори для обміну нежитлового майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг", яке міститься на околиці міста, з метою заволодіння частиною цього майна під час обміну.

При цьому було залучено особу, що провела оцінку майна, що повинно бути передано під час обміну, шляхом необґрунтованого заниження вартості нерухомості в "аристократів" і збільшення в "Оберіг".

20 січня один з підозрюваних у цій справі, Максим Микитась, був знятий з літака до Великобританії.

21 січня в справі про заволодіння майном Нацгвардії і оборудках "Укрбуд" з'явився ще один підозрюваний. Через те, що він є адвокатом, підозру йому підписував генпрокурор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram