ГоловнаПраво

Суд скасував УДЗ вбивці дитини, який відсидів 3,5 роки з 10 і вийшов за "законом Савченко"

Повний текст судового рішення буде оголошено 10 лютого.

Суд скасував УДЗ вбивці дитини, який відсидів 3,5 роки з 10 і вийшов за "законом Савченко"
Фото: sudreporter.org

Київський апеляційний суд скасував рішення про умовно-дострокове звільнення колишнього співробітника МВС Олександра Балакірєва, засудженого у 2019 році за вбивство 2-річної дитини своєї співмешканки.

Про це інформує пресслужба прокуратури Києва.

"Колегія суддів Київського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокуратури Києва і скасувала незаконне рішення Шевченківського райсуду столиці, яким чоловік, засуджений до 10 років за смерть 2-річної дитини, за клопотанням захисту був звільнений від відбування покарання умовно-достроково", - йдеться в повідомленні.

5 лютого суд оголосив резолютивну частину свого рішення, згідно з яким рішення суду першої інстанції скасовано, а клопотання сторони захисту скеровано на новий судовий розгляд.

Повний текст судового рішення буде оголошено 10 лютого.

Адвокат постраждалих Ксенія Проконова заявила, що тепер "є 100% підстави брати (Балакірєва) під варту.

Час, який він провів на волі, не враховується в термін покарання".

Далі Шевченківський суд повинен повторно розглянути справу і відмовити в УДЗ, а також взяти під варту Балакірєва, який має право оскаржити рішення суду.

"Ця справа - прецедент, тому всі подальші кроки наразі під питанням", - зазначила адвокат.

Балакірєва засудили до 10 років позбавлення волі за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

Однак за рішенням апеляційного суду термін попереднього ув'язнення з 18 травня 2016 року по 21 жовтня 2019 року був врахований як день за два за "законом Савченко". В результаті до кінця осені він відсидів більш ніж 2/3 від свого терміну і, враховуючи сумлінну поведінку, його умовно-достроково звільнили за клопотанням адвоката.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram